MAGAZINES / TIJDSCHRIFTEN

Van ontwerp t/m distributie

Passie voor tijdschriften!

Het produceren van prachtige magazines is een uitdaging

Ik heb het niet over de content, dat is overigens ook een uitdaging. Nee, ik heb het over techniek. Over het maken van verstandige keuzes, die waarde aan het magazine toevoegen en kosten drukken.
Papierkosten zijn vaak de helft van de kostprijs van het magazine. Het kiezen van een goedkope papiersoort is dus belangrijk. Vaak gaat dit samen met het inleveren van drukkwaliteit, maar dat hoeft niet. Goede fotografie, DTP en lithografie leiden vaak tot briljante afbeeldingen op matige papiersoorten.

Papiersoorten

Het gewicht per vierkante meter bepaalt de doorschijnendheid van het papier, maar heeft ook invloed op de portokosten. Afhankelijk van uw doelgroep, de kwaliteit die u wilt uitstralen en uw budget kiest u voor:

  • Houtvrije, zware papiersoorten – goede drukkwaliteit, weinig doorschijnend en hogere prijzen
  • Licht houthoudende, lichte papiersoorten – redelijke drukkwaliteit, weinig doorschijnend en lagere prijzen
  • Houthoudende, lichte papiersoorten – matige drukkwaliteit, weinig doorschijnend en nog lagere prijzen
Garenloos en geniet gebrocheerd

Druktechnieken

Afhankelijk van het aantal exemplaren en het aantal pagina’s kunt u kiezen voor vellen offset, rotatie offset, diepdruk, zelfs digitaal druk of een combinatie hiervan. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende bindtechnieken, als bijvoorbeeld gelijmd of geniet in de rug. Denk ook aan magazines met een apart omslag of een zogenoemde selfcover.

Optimalisatie in formaatkeuze, gewicht of workflow leiden vaak tot een beter en mooier product. Daarnaast leiden slimmere keuzes vaak tot kostenbesparingen, bijvoorbeeld portokosten. Wacht niet langer, maar vertrouw ons uw magazine toe.

Het leveranciersveld

Het aantal rotatiedrukkers in Europa neemt sterk af. Daarom moet u soms kiezen voor gespecialiseerde vellen offsetbedrijven, terwijl een rotatiebedrijf voor de hand ligt.

RVV/Grafisch

Wij hebben veel ervaring in de productie van tijdschriften. Zo heb ik, in de tijd dat ik nog in loondienst werkte, jarenlang aan het kookmagazine van Albert Heijn (Allerhande) mogen werken. Laat mij uw helpen met deze lastige puzzel. Een verkeerde keuze is snel gemaakt en leidt tot onnodige kosten.

Laten we samen uw prachtige magazine produceren. Bel mij of mail mij!

Contact