RVV PACKAGING

Plastic draagtassen / shopping bags

Biologisch afbreekbaar

Men kiest voor plastic omdat dit materiaal sterk is en erg lang meegaat. Dat laatste is tevens het grote bezwaar om voor plastic te kiezen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig plastics op de markt, die wel biologisch afbreekbaar zijn. Deze kunnen gemaakt zijn van maiszetmeel, rietsuiker of andere natuurlijke materialen.

RVV Packaging kan u dit leveren. Echter deze grondstoffen zijn vrij duur en worden vaak onder dubieuze en niet controleerbare omstandigheden geproduceerd.

Gelukkig kunnen meer courante plasticsoorten, als LDPE en HDPE, ook biologisch afbreekbaar worden gemaakt.

Plastic zak

Hemdtas

Versterkt handvat

Hengels

HDPE tassen worden v.z.v. zogenoemde gestanste handvatten. LDPE ook, maar vaak worden deze versterkt door middel van een inzetstuk. Nog fraaier is het om deze tassen te voorzien van plastic lussen.

LDPE en HDPE tasjes

Low Density en High Density Polyethyleen kunnen beide, door chemische toevoegingen, afbreekbaar worden gemaakt. Het afbreekproces begint na ongeveer 40 dagen en is na 18 maanden voltooid. HDPE kent u van de zogenoemde ‘hemdtasjes’ op de groenteafdeling van de supermarkt. LDPE is sterker en wordt vaak gebruikt om luxere of zwaardere producten in te verpakken. Om LDPE nog sterker te maken kun je kiezen voor dikker materiaal, maar ook een opbouw van verschillende lagen.

Advies

Wij zullen u graag adviseren welk materiaal en welke druktechniek geschikt is om uw product in te verpakken en met uw klant mee te geven.

Contact