T-SHIRTS

Alleen kwaliteit telt!

T-SHIRTS

Alleen kwaliteit telt!

T-shirts, poloshirts, sweaters

RVV Grafisch levert T-shirts, van hoge kwaliteit. Het katoen van onze shirts zijn ringgesponnen, gekamd, 30 singles en 200 g/m². Andere specificaties zijn ook mogelijk.

De prijzen zijn zeer redelijk, bijvoorbeeld met een full colour bedrukking op de borstzijde:

  • 1.000 ex. € 6,50 per kwaliteitsshirt
  • 5.000 ex. € 4,50 per kwaliteitsshirt
  • 10.000 ex. € 4,25 per kwaliteitsshirt

Exacte prijzen berekenen wij na vaststelling van uw wensen en levertijd.

Wat bepaalt de kwaliteit van shirts?

Ringgesponnen of gekaard katoen?
In eerste instantie is de keuze van de soort stof belangrijk. Ringgesponnen katoen (“ring spun”) is soepeler en gladder dan gekaard katoen (“carded”).

De term ringgesponnen betekent dat het garen door een innovatief spinproces zo zacht mogelijk wordt gemaakt, en elke vezel wordt rechtgetrokken. Dit resulteert in een zachtere, meer verfijnde stof wat het draagcomfort enorm verhoogt.

Gekamd ringgesponnen katoen is nóg zachter. De katoenvezels worden hierbij nog extra gekamd om alle oneffenheden te verwijderen zodat de stof nog zachter aanvoelt. Hierdoor wordt ook de drukkwaliteit van de stof nog beter. Hoe minder oneffenheden, hoe beter de stof bedrukt kan worden.

Gekaard katoen is goedkoper. Dit proces zorgt voor meer oneffenheden dan ringgesponnen katoen waardoor er meer vezels uitsteken,  en de stof ruwer aanvoelt. Dit gaat ten koste van het draagcomfort en de drukkwaliteit van de stof.

Met of zonder zijnaad?
Shirts met zijnaden zitten vaak net wat beter dan t-shirts zonder zijnaden. De voor- en achterkant zijn op maat gemaakt en daarna aan elkaar genaaid, zodat de pasvorm beter is.

Shirts zonder zijnaden worden gemaakt uit één stuk, waardoor er minder aan elkaar genaaid hoeft te worden. Daardoor zijn dit soort shirts meestal goedkoper. Maar omdat de voor- en achterkant precies hetzelfde zijn (afgezien van de hals), is het draagcomfort over het algemeen minder goed.

“Singles” en het gewicht van een shirt
Hoe meer de vezels gedraaid zijn, hoe zachter een t-shirt aanvoelt. Dit wordt aangegeven met de term “singles”. Goedkopere shirts worden gemaakt met 18 of 20 singles. Hoge kwaliteit shirts met 30 singles of meer.

Kwaliteitsshirts
Het gewicht van een shirt wordt uitgedrukt in aantal gram per vierkante meter. Het wil niet zeggen dat een zwaarder shirt ook een betere kwaliteit heeft. Dit is veel meer afhankelijk van de kwaliteit van het katoen.

Of je een lichter of zwaarder t-shirt wil gebruiken is meer afhankelijk van de manier waarop je het shirt gaat gebruiken. Buiten in de openlucht met warm weer is een licht, luchtig t-shirt vaak wat comfortabeler bijvoorbeeld. En gebruik je dan een katoensoort van hoge kwaliteit kan een licht t-shirt ook lang meegaan.

‘The bitterness of poor quality remains longer than the sweetness of low price.’

Gebruik onze kennis

Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen. Zowel ontwerp, DTP, productie als distributie.

RVV/Grafisch neemt uw zorgen graag uit handen. Voorkom dat u teveel betaalt voor slecht drukwerk. Neem contact op en bespreek vrijblijvend uw situatie met ons.

Contact